WELCOME

We provide you the best fashion with affordable price

Monday, 16 June 2014

Bioshape Body Care Lotion

Posted by Ayesha Ramlee at 15:26


 
 Kod Produk: SCL
Harga Runcit: 70.00

No Pendaftaran BPFK : NOT131006137K 

Bioshape Body Care Lotion ini sesuai digunakan untuk lelaki dan wanita bagi menegangkan dan melembutkan kulit.
 
KELEBIHAN BIOSHAPE BODY CARE LOTION

1) Menegangkan kulit
2) Melembut dan menyegarkan kulit

EKSTRAK NELUMBO NUCIFERA (Teratai)
 

Nelumbo Nucifera dikenali dengan banyak nama seperti blue lotus, Indian lotus, sacred lotus, bean of India dan sacred water-lily. Di Malaysia, ia lebih dikenali dengan nama Teratai. Nelumbo Nucifera boleh dirujuk dengan nama lain iaitu Nelumbium speciosum (Wild.) atau Nymphaea nelumbo. Tumbuhan ini berbaka akuatik, tetapi jika benihnya dipelihara dengan baik, ia mampu bertahan untuk beberapa tahun.

Daun teratai mempunyai kandungan kimia seperti roemerine, nuciferine, nornuciferine, armepavine, pronuciferine, N-nornuciferine, D-N-methylcoclaurine, anonaine, liriodenine, quercetin, isoquercitrin, nelumboside, citric acid, tartaric acid, malic acid, gluconic acid, oxalic acid, succinic acid, zat tannic.

Teratai adalah pembersihan diuretik, lipid - merendahkan pembuangan minyak. Kandungan nuciferine yang terkandung dalam daun teratai boleh menggalakkan penguraian lemak dan mampu membersihkan diuretik. Kesan klinikal pemerhatian antipiretik, gliserol secara asasnya bertindak sebagai serum untuk merendahkan kandungan kolesterol serta berperanan mengawal kesihatan lipid darah. Dengan menggunakan nuciferine, ia mampu bertindak mengurangkan berat badan, tanpa menganggu sebarang diet serta tubuh manusia. Ia tiada sebarang kesan sampingan.

ARTIKEL MENGENAI TERATAI (NELUMBO NUCIFERA)

0 comments:

 

Ayesha Shopaholic Copyright © 2010 Design by Ipietoon Blogger Template Graphic from Enakei | web hosting